Snillin Ulrika

ulrika
© kasvattaja

Perustiedot

Nimi Snillin Ulrika ”Ulrika” Rotu, sukupuoli suomenhevonen, tamma
Syntymäaika 29.08.2019, 7v
(oma ikääntyminen)
Säkäkorkeus, väri 157cm, punarautias
Rekisterinumero VH19-018-1090 Omistaja Ilona (VRL-14757)
Koulutustaso HeA
(koulupainotus)
Kasvattaja Snilli

Saavutukset

Ulrika on kantakirjattu Suomenhevosten kantakirjaustilaisuudessa 31.05.2020 seuraavasti: 18 + 18 + 18 + 17 = 71p, KTK-II

Luonnekuvaus

Jos mieheltäni kysytään, niin ihan sattumalta vain poikkesin kisareissuni kotimatkalla Snillin tiluksille kahville ja ihan yhtä sattumalta rekka oli puolityhjä mennessä, mutta täysi kotiin palatessa. Tosiasiassa olin kyllä suunnitellut asian ja sopinut alustavat kaupatkin jo kahdesta Snillin tammasta, mutta en viitsinyt ihan koko totuutta mennä paljastamaan etukäteen. Yleensä tulee ostettua tätä nykyä pelkästään varsoja tai aivan nuoria hevosia, mutta Ulrika oli ehtinyt kääntymään jo 7-vuotiaaksi. Se oli treenannut Helpon A:n asioita, mutta aikapulan vuoksi kisakentät olivat vielä valloittamatta. Ulrika oli viisivuotiskeväänä kantakirjattu ratsukantakirjaan kakkospalkinnolla ja hyvin arvosteluin, mutta nyt hieman paksussa kunnossa ja talvikarvassaan se ei ulkomuodollaan hirvittävää vaikutusta tehnyt. Koeratsastuksessa Ulrika tuntui aluksi hieman hitaalta pohkeelle ja aavistuksen etupainoiselta, mutta hetken työstämisen jälkeen totesin siitä löytyvän roppakaupalla laatua, joka nyt vain tarvitsi kunnonkohotuksella saada esille. Ulrika oli erittäin selväpäinen käsitellessä ja sen kaupat oli helppo lyödä lukkoon. 

Ulrika ei ehkä kuulu niihin suurimpiin persoonallisuuksiin meidän tallissamme, mutta tämä ei ole kyllä mikään negatiivinen asia. Ulrikan kanssa elämä on tasaista ja helppoa, se ei aiheuta ongelmia maasta käsitellessä, tallissa, toisten hevosten kanssa laumassa tai ratsastaessa. Tamma viihtyy erinomaisesti isossa tammalaumassa, se asettuu arvojärjestyksessä sinne keskijoukkoon ja on parasta kaveria yhden jos toisenkin hevoskaverin kanssa. Ulrikasta kaiken potentiaalin irti saamiseen kouluradoilla tarvitsee vähän keskivertoa enemmän hikipisaroita ja päättäväisyyttä, sillä tamma on luonnostaan ennemmin hidas kuin reaktiivinen. Ulrika on yksi niistä hevosista kenet uskaltaa antaa vieraammallekin ratsastajalle, jotta näkee mihin heistä on.

Jos meille pölähtää lapsilauma kinuamaan hevoskaveria harjattavaksi tai talutusratsuna toimimaan, on Ulrika usein tämän roolin täyttäjä. Sitä voisi kuvata umpikiltiksi, lähinnä tamma vain nuokkuu kun hoitotoimenpiteitä suoritetaan. Perinteisen ahneena suomenhevosena makupalat kyllä taskuista tämäkin tamma haistaa ja kevyesti turvallaan tökkimällä asian myös ilmoittaa. Joskus ihmettelen kengittäjän käsittelyssä olevaa Ulrikaa, joka näyttää olevan sikiunessa, mutta joka kuitenkin pienimmästä merkistä esimerkiksi jalkansa osaa nostaa. Olen tullut siihen lopputulokseen että tällä tammalla on moniin tilanteisiin olemassa autopilotti-vaihe, jonka toteutumiseksi ei tarvitse välttämättä olla edes hereillä. Kesäisin vihreä nurmi kyllä mielellään vetäisi Ulrikankin kavioita puoleensa, mutta pienikin nykäisy narusta riittää estämään harha-askeleet. Ulrikan lempihommaa meillä kotona on juuri vieroitettujen varsojen roolimallina toimiminen, enkä minä tällaista esimerkkiä lainkaan pahakseni laita.

Ulrika vaatii ratsastajaltaan keskittymistä ja itsensä likoon laittamista, jotta se viitsii laatuaan esittää. Ulrika kyllä toteuttaa aina ratsastajan pyynnöt, mutta helposti vähän etupainoisena ja vaatimattomasti askeltaen. Napakka ote ratsastajalta saa kuitenkin tamman melko äkkiä heräämään ja sitten ratsastuksesta voi alkaa nauttimaankin. Kun Ulrikan työmotivaation saa kaiveltua esille, riittää sitä helposti koko ratsastuskerralle ja vähän vaativampiinkin kuvioihin. Raudikko on pehmeä suustaan ja joustava kropaltaan, jolloin sivuttaisliikkeet ovat sille erittäin helppoja toteuttaa. Pohkeenväistöihin ja avotaivutuksiin on mahdollista saada myös hämmästyttävänkin suurta liikelaajuutta, kunhan vain jaksaa itse istua tarpeeksi syvälle satulaan ja laittaa omat vatsalihaksensa töihin. Ulrikan heikoin askellaji on ehkä laukka, joka sekin kyllä puhtaasti kolmitahtisena pyörii, mutta ilmavuuden saaminen askeleeseen on kaikkein suurimman työn takana. Erinomaiset raviosuudet korjaavat onneksi hieman matalampia laukkapisteitä, joten luokan kärkipäähän sijoittuminenkin on aina mahdollista. Esteratsuna Ulrika ei ole kovin loistelias, suorittaa se kiltisti vajaan metrinkin treeniratoja kotona ilman kieltoja, mutta puomi jos toinenkin saattaa vahingossa takajalalla pyörähtää maahan. Maastoillessa Ulrikan suuhun kannattaa perusniveltä vahvempaa jarrua laittaa, joskus on nimittäin päässyt yllättämään pohjaan hirttänyt kaasu laukkasuoran päätteeksi.

Sukutaulu

i. Snillin Hyökyaalto
KTK-II
sh, rt, 158cm
ii. Snillin Hovinarri
VIR MVA Ch KTK-I KRJ-I SLA-I SV-II
sh, m, 157cm
iii. Mörkövaaran Hattutemppu
KV-II SV-II VAR-II
sh, trt, 152cm
iie. Sylvin Pinkkiä Prkele
KRJ-III
sh, rn, 158cm
ie. Snillin Viljaana
KTK-III KRJ-II
sh, prt, 159cm
iei. Koivukujan Aatu
KTK-III KRJ-II YLA3
sh, prt, 156cm
iee. Snillin Justiina
sh, hpm, 155cm
e. Snillin Unelma
KTK-III
sh, rn, 155cm
ei. Fiktion Velmeri
KTK-II KRJ-II ERJ-I YLA2 SV-III
sh, rn, 156cm
eii. Koistilan Verni
KTK-II
sh, rt, 152cm
eie. ILO Wellamo
KTK-III ERJ-II
sh, prn, 155cm
ee. Koston Ununen
KTK-II KRJ-II
sh, vrt, 157cm
eei. Koistilan Viikari
KTK-II SV-I
sh, vkk, 158cm
eee. Koston Nimue
SV-I
sh, vrt, 155cm

Isälinja: Snillin Hyökyaalto – Snillin Hovinarri – Mörkövaaran Hattutemppu – Viehättävän Hupsista – Hilavitkutin (5)
Emälinja: Snillin Unelma – Koston Ununen – Koston Nimue – Jäpäkän Pihkatar – Sankariina (5)

Koko sukutaulu täällä.

Jälkeläiset

Ulrika ei ole vielä siitoskäytössä.

Kilpailutulokset

KRJ (00 sijoitusta, 00 voittoa)
00.00.0000 – kutsu – taso – 0/00
00.00.0000 – kutsu – taso – 0/00
00.00.0000 – kutsu – taso – 0/00
00.00.0000 – kutsu – taso – 0/00
00.00.0000 – kutsu – taso – 0/00
00.00.0000 – kutsu – taso – 0/00
00.00.0000 – kutsu – taso – 0/00

Päiväkirjamerkinnät

00.00.0000
Tarinaa

___________________________________________________________________________________________

Huomioithan, että tämä on virtuaalihevonen, mikään sivuilla ei ole totta, vaan kaikki on mielikuvituksen tuotetta.