Blooms Monstermathematic

silenzio_IMG-9145
© Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Perustiedot

Nimi Blooms Monstermathematic ”Mortti” Rotu, sukupuoli FWB-ori
Syntymäaika 25.03.2019, 3v
(oma ikääntyminen)
Säkäkorkeus, väri 172cm, tummanruunikko
Rekisterinumero VH19-031-0189 Omistaja Ilona (VRL-14757)
Koulutustaso GP
(koulupainotus)
Kasvattaja Bloomsbury
silenzio_IMG-9141
© Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Saavutukset

Mortilla ei vielä mainittavia saavutuksia

Luonnekuvaus

Mortin isä Reino tuli aikanaan myytyä oikeastaan vähän puolivahingossa. Ori oli koulutettu GP-tasolle ja aloittanut juuri kisauransa varsin mukavalla menestyksellä, kun siitä tuli ostotarjous eräiden tuplavoittoon päättyneiden kisojen jälkeen. Lupasin tarjouksen tehneelle nuorelle naiselle harkita asiaa ja pyysin soittelemaan uudelleen seuraavalla viikolla. Seuraavana arkipäivänä sitten sainkin soiton Meeralta, joka oli yhäkin hyvin kiinnostunut orin ostamisesta, teki hyvän tarjouksen ja vakuutti minut puheillaan. Niimpä teimme puhelun välityksellä alustavat kaupat Reinosta ja jo seuraavana päivänä esikoisemme, kiukkuinen lohikäärme pakkasi kamppeensa ja muutti omaan kotiin. Reino sopeutui Bloomsburyyn loistavasti, mikäs se on ollessa hienojen puitteiden keskellä. Reilun vuoden kuluttua trailerin takavalojen häviämisestä erään kisareissun yhteydessä poikkesin kotiinpaluumatkalla Bloomsburyyn Reinoa moikkaamaan. Ori oli hienossa kunnossa ja kilpailuistakin oli rusetteja kerääntynyt vino pino, joten kasvattajana saatoin olla vain erittäin ylpeä. Vuosikkaiden orivarsojen lauman joukosta löytyi myös Reinon ensimmäinen varsa, tummanruunikko, pitkäjalkainen, jousilla liikkuva ja valtavan ystävällisen ilmeen omaava Monstermathematic. Laskin hevosrekassani olevan yhden tyhjän paikan ja tein varsasta tarjouksen. Kotiin päin yksi ylimääräinen varsa mukana ajellessani toivoin tähtien olevan suotuisat ja mieheni hyvällä tuulella, jotta säästyisin sohvalla nukkumiselta. 

Mortti oli kaunis ja pitkäjalkainen varsa, josta kasvoi kaunis ja pitkäjalkainen aikuinen hevonen. Utelias ja hyväntahtoinen perusluonne on ehdottomasti emän puolelta perittyä, kun taas kellontarkka urheilusuorittaja on enemmän isän perintöä. Jos Mortin mummo Svea on meidän tallin prinsessa, niin kyllä se perintöprinsessa tästä lapsenlapsesta löytyy.  Mortin kun ainoastaan voisi saada huonolle tuulelle jättämällä sen turhan pitkäksi aikaa laitumelle viettämään elämää ilman luxusta, ori kun rakastaa kaikenlaista puunaamista ja ”kynsien lakkaamista”. Kurapohjaiset tarhat saavat sen juurtumaan paikoilleen siihen kaikkein kuivimpaan kohtaan ja tallityöntekijän ohi kävellessä sydäntä särkevästi hirnahtamaan. Kuten jo mainitsinkin, Mortista löytyy sisältä ikuisen moottorin omaava työmyyrä, joka viimeiseen asti haluaa miellyttää ratsastajaansa.

Hoitotoimenpiteitä ei voi tehdä liikaa tai väärin Mortin mielestä, kunhan niitä vain tehdään. Iso ja uljas ulkomuoto hämää helposti ujoimmat ensin pois Mortin ympäriltä, mutta todellisuudessa tätä herraa kiltimpää hoidettavaa ei meidän tallista taida löytyä. Käytävällä alahuuli pitkällä nuokkuva ori voisi olla vaikka kymmenen aloittelijalapsen kyhnytettävänä tuntikausia ilman minkäänlaisia vastalauseita. Mortti nostaa kavionsa kiltisti ylös pienimmästä mahdollisesta pyynnöstä ja avaa suunsa valmiiksi suurin piirtein siinä vaiheessa kun otat sen suitset käteesi. Kengittäjä voisi varmaan käydä Mortin mielestä joka viikko ainakin pariin otteeseen, niin nautinnollisena se seisoo manikyyrissään. Prinsessaori kuuluu niihin hevosiin, joille piehtaroimispaikaksi kelpaa vain ja ainoastaan juuri siivottu puhdaskuivikkeinen karsina. Ei Mortissa siis oikeasti ole sitä määrää puunattavaa ja puhdistettavaa kuin siihen aikaa tulee aina käytettyä, mutta onhan se ihanaa katsoa kuinka toinen nauttii. Mortti ymmärtää ihmisen oman tilan myös narun päässä, mutta ison kokonsa ja pitkäaskeleisen käynnin vuoksi kovin pienten taluttajien käsiin oripoikaa ei viitsi antaa. Kuljetusvälineen ollessa tarpeeksi suuri ei Mortin lastaaminen tuota ongelmaa, mutta pienempään traileriin ruunikko ei mieluusti menisi. Liinalla avustettuna sinnekin sen saisi varmasti ahdettua, mutta tokikin hevosen hyvinvointia ajatellen sellaiseen ei lähdetä kuin pakkoraossa.

Kun sitten viimein olet malttanut lopettaa kiiltäväkarvaisen orin puunaamisen ja olet saanut sen varustettua, on aika siirtyä yhdestä miellyttävästä toimenpiteestä toiseen vähintään yhtä miellyttävään. Ratsastettavuudesta on vaikea löytää moitittavaa, molempien vanhempien karisma, herkkyys ja liikekapasiteetti kun yhdistyy optimaalisesti Mortissa. Olen aikalailla varma, että Mortti oppisi vaikka sirkustemppuja ratsastaja selässään jos sitä joku osaisi opettaa, niin helppoa sen ratsuttaminen oli. Ihan todella piti aina pitää mielessä miten nuoresta hevosesta oli kyse, kun kaikki asiat tuntuivat vaan niin helpoilta. Jos nyt joku heikko kohta pitää nimetä, niin käynnissä suoritetut asiat ovat varmaankin olleet Mortin mielestä aina vähän tylsiä, koska ne ovat niin helppoja, joten jos jossain kouluradan aikana rikko tulee, niin yleensä se on käyntiohjelman aikana. Muutoin virheet mitä matkaan mahtuu on täysin lähtöisin satulan päältä.

Maastoiluun ensimmäinen vaihtoehto Mortti ei ole, vaikkakaan ei se viimeinenkään. Kentän aitojen ja maneesin seinien ulkopuolella kun on orin mielestä vähän turhan paljon nähtävää ja pelottavia asioita. Mortti kyllä kulkee sinne minne kuski pyytää, mutta jokaisen postilaatikon kohdalla se on varma että nyt tuli loppu, samoin kuin moottoriajoneuvot saavat orin viulunkieleksi jännittymään. Ihan keskellä metsää turvallisessa hevosseurassa Mortti muistaa yleensä hetkeksi jopa rentoutua, ennenkuin joku pikkulintu pilaa sen mielenrauhan taas. Tarpeeksi hyvän kehonhallinnan omaava kylmähermoinen ratsastaja pärjää kyllä, kun ei niitä sivuloikkia ja säpsähtelyjä kummempia kommervenkkejä Mortti osaa tarjota.

Sukutaulu

i. Bloody Brew TW
FWB, tprn, 174cm
ii. Framed In Blood
KRJ-II, KWPN-I
KWPN, m sabino, 172cm
iii. Sleeping With Lions
KWPN, mrnkrj, 167cm, EVM
iie. Gothic Girl
KWPN, m, 169cm, EVM
ie. Rum Swizzle
KTK-II, CH
SWB, prn, 168cm 
iei. Martini
SWB, m, 171cm, EVM
iee. Fascinerande
SWB, prn, 165cm, EVM
e. Alathea
KTK-I, CH
FWB, prn, 170cm
ei. Capriole
KRJ-I
hann, trn, 171cm
eii. Cocochino
hann, trn, 172cm, EVM
eie. Latisha
hann, rn, 168cm
ee. Ambrosia
KTK-II
FWB, prt, 170cm
eei. Santiano
FWB, prt, 175cm, EVM
eee. Amber Rose
FWB, rn, 168cm, EVM

Jälkeläiset

Mortti ei ole vielä jalostuskäytössä

Kilpailutulokset

KRJ (15 sijoitusta, 3 voittoa)
09.07.2019 – kutsu – Grand Prix – 4/23
12.07.2019 – kutsu – Grand Prix – 4/30
13.07.2019 – kutsu – Grand Prix – 4/30
14.07.2019 – kutsu – Grand Prix – 4/30
15.07.2019 – kutsu – Grand Prix – 4/21
15.07.2019 – kutsu – Grand Prix – 1/30
18.07.2019 – kutsu – Grand Prix – 2/30
18.07.2019 – kutsu – Grand Prix – 1/30
20.07.2019 – kutsu – Intermediate II – 2/13
21.07.2019 – kutsu – Intermediate II – 3/13
23.07.2019 – kutsu – Intermediate II – 2/13
24.07.2019 – kutsu – Grand Prix – 2/18
25.07.2019 – kutsu – Intermediate II – 1/13
27.07.2019 – kutsu – Intermediate II – 3/13
02.08.2019 – kutsu – Grand Prix – 5/40

Päiväkirjamerkinnät

00.00.0000
Tarinaa

___________________________________________________________________________________________

Huomioithan, että tämä on virtuaalihevonen, mikään sivuilla ei ole totta, vaan kaikki on mielikuvituksen tuotetta.