Heidseck Prelude

lulu (2)
© Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Perustiedot

Nimi Heidseck Prelude ”Lulu” Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 10.01.2022, 2v
(oma ikääntyminen)
Säkäkorkeus, väri  tummanruunikko, 163cm
Rekisterinumero VH22-011-0031 Omistaja Ilona (VRL-14757)
Koulutustaso Grand Prix
(koulupainotus)
Kasvattaja Heidseck Sporthorses

lulu (1)
© Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Saavutukset

Lululla ei ole vielä mainittavia saavutuksia

Luonnekuvaus

Siinä vaiheessa kun on ostohousut jalassa suomenhevosmarkkinoita selaamassa, tuleekin vastaan toinen toistaan lupaavampia puoliverivarsoja. Saksalaisen Heidseck Sporthorsesin katalogi kauden varsoista kiinnitti totta kai huomioni, olinhan käyttänyt heidän oriaan aiemminkin. Varsoja oli kaikkiaan myynnissä viisi, joista neljännestä en meinannut saada silmiäni irti. Varsa oli pieni tähtipäinen ruunikko tamma, jonka liikkeistä en keksinyt negatiivista sanottavaa. Pikaisen suvun tutkimisen jälkeen huomasin kirjoittavani varsasta tarjousta. Muutaman päivän odottelun jälkeen puhelimeni soi kesken maastoreissun ja sain kuulla että tarjoukseni oli hyväksytty. Varsa voisi kesän alussa matkustaa Suomeen yhteiskyydillä toisen saman ikäluokan tammavarsan kanssa. Lopulta kalenteri näytti toukokuun alkua ja Luluksi ristitty varsa olisi samalla mantereella kanssani. Olimme sopineet kuljetusfirman kanssa tapaamisen sataman läheiselle tallille, jossa ensimmäistä kertaa livenä näin ostokseni. Totesin varsan olevan ikäisekseen varsin edukseen kehittynyt ja sillä oli kaunisilmeinen pää. Se katseli uteliaasti ympäristöään ja tuli epäröimättä uuden ihmisen kasvoja nuuhkimaan, joten luonteeltaankin se vastasi sitä mitä minulle oli kerrottu. Jos minulla jo ennakkoon oli kovat odotukset tulevaisuutta ajatellen, eivät ne ainakaan karisseet nyt kun varsa seisoi edessäni. 

Lulu on varustettu kauniilla ulkomuodolla, ensiluokkaisilla liikkeillä ja ihastuttavalla luonteella. Se on herkkä tamma, joka kuitenkin kestää tavallista elämää ja tapahtumia ilman että maailma romahtaa. Lulu rakastaa ihmisten seuraa, se voisi hengailla kaksijalkaisten kanssa vaikka koko päivän ilman minkäänlaista tarvetta palata lajitovereidensa pariin. Hevoslaumassa se mieluummin välttää konflikteja ja viihtyy arvoasteikon alemmassa päässä, olematta kuitenkaan mikään heittosäkki. Lulun kanssa ei tule ongelmia hoitotilanteissa, kunhan vain hevosta kohtaan ollaan reiluja. Voisi sanoa että se on naisten hevonen käsitellä, ronskimmat otteet saavat sen hermoilemaan ja välttämään kosketusta. Pehmeillä otteilla sitä saisi harjata ja rapsutella tosiaan vaikka maailman loppuun saakka. Lulu on ollut aina helppo potilas niin eläinlääkärille kuin kengittäjällekin, toki käyttämämme ammattilaiset ovatkin tunnettuja pehmeämmistä otteistaan. Saksanmaalta Suomeen reissusta ei jäänyt tammalle minkäänlaisia huonoja muistoja, se lastautuu kulkuvälineisiin täysin ongelmitta.

Työmotivaatio on Lululla huipussaan, toisinaan se yrittää liikaakin ja saa itsensä hermostumaan jos asiat eivät suju. Melko helposti tamman saa myös kuumumaan, sen kanssa ei hirvittävän kauan voi työstää yhtä ja samaa asiaa tai kuppi meinaa mennä nurin. Lulu on hyvin herkkä ratsastajan apujen lisäksi myös tunnetilojen tulkitsemisessa, se tuntuu imevän erityisesti kaikki huonot energiat satulan päältä suoraan itseensä. Sen kanssa tarvitsee siis unohtaa mieltä painavat asiat jos toivoo ratsastuksen sujuvan mukavasti. Lulu stressaa myös vaihtuvista ratsastajista, joten päävastuussa sen liikutuksesta on hyvä olla vain yhden ihmisen. Ratsastajansa kanssa hyvän vuorovaikutuksen saatuaan Lulu on ihastuttava ratsu. Parhaimpina päivinä se tuntuu tekevän kaikki GP-liikkeet puolikkaan ajatuksen voimalla, eikä vain vaatimattomasti vaan myös varsin näyttävästi. Sen ravi ei luontaisesti ole mitään loisteliasta, mutta ahkeralla treenillä pisteet senkin askellajin osalta on saatu kouluradoilta kerättyä mukaan. Lululle erityisen helppoa on laukanvaihdot, ne se tuntui osaavan kuin itsestään. Maastoiluun Lulu on toki maaseudulla asuessaan tottunut, se osaa nautiskella hyvällä säällä kaverin kanssa maastoilusta rennoin mielin. Tuulinen keli saa sen näkemään pieniä vihreitä miehiä ja tällöin tuntuu kuin alla olisi kumipallo. Lulu osaa nimittäin varsin laajan repertuaarin erinäisiä ylös, eteen tai sivulle räjähtävästi suuntautuvia liikkeitä,

Sukutaulu

i. Lilyard Phantom
KV-II
hann, trn, 169cm
ii. Redwall Puccini
hann, m, 170cm
iii. Poulsard
KRJ-II
hann, trn, 170cm
iie. Gwynevere
KRJ-I
hann, mkm, 168cm
ie. Banzai Avery
hann, rn, 165cm
iei. Armin
KTK-III, KRJ-I, HANN-II, YLA3
hann, prt, 168cm
iee. Razzleberry Mash
hann, rn, 161cm
e. Heidseck Rhapsody
KTK-III
hann, trn, 168cm
ei. Renard Wolf
KTK-II, KRJ-II, YLA2
hann, rt, 170cm
eii. Rendezvous
KRJ-I
hann, rt, 171cm
eie. Pramia
KRJ-I
hann, m, 170cm
ee. Chimaera v. Helmwald
KTK-II, KRJ-I
hann, m, 172cm
eei. Clayton Braden
KTK-II, KRJ-I, YLA2
hann, m, 172cm
eee. Sechzigste Lüge
hann, rt, 168cm

Jälkeläiset

Lulu ei ole vielä siitoskäytössä.

Kilpailutulokset

KRJ (0 sijoitusta, 0 voittoa)
00.00.0000 – kutsu – taso – 0/00
00.00.0000 – kutsu – taso – 0/00
00.00.0000 – kutsu – taso – 0/00
00.00.0000 – kutsu – taso – 0/00
00.00.0000 – kutsu – taso – 0/00
00.00.0000 – kutsu – taso – 0/00
00.00.0000 – kutsu – taso – 0/00
00.00.0000 – kutsu – taso – 0/00
00.00.0000 – kutsu – taso – 0/00
00.00.0000 – kutsu – taso – 0/00
00.00.0000 – kutsu – taso – 0/00
00.00.0000 – kutsu – taso – 0/00
00.00.0000 – kutsu – taso – 0/00

Päiväkirjamerkinnät

00.00.0000
Tarinaa

___________________________________________________________________________________________

Huomioithan, että tämä on virtuaalihevonen, mikään sivuilla ei ole totta, vaan kaikki on mielikuvituksen tuotetta.